Smiley face

Advocacy

Published on 10:12 | by MetruCub

0

De ce susținem cultura în Europa? – un eveniment în cadrul campaniei We are more

De ce susținem cultura în Europa?

24 aprilie 2012, 17.30-19.30

Librăria Bastilia (Piața Romană nr.5)

 

Asociaţia MetruCub – resurse pentru cultură are plăcerea să vă invite la o discuţie despre cultură şi finanţările europene destinate acesteia. Împreună cu invitaţii noştri, Şerban Sturdza (arhitect), Vintilă Mihăilescu (antropolog) şi Tudor Bratu (artist vizual), vom discuta de ce este important să sprijinim şi să promovăm cultura, în ce fel au contribuit finanţările europene la dezvoltarea scenei culturale româneşti şi vom explora perspectivele acestor oportunităţi la nivelul Uniunii Europene prin intermed

iul noului program Europa Creativă şi al fondurilor structurale şi de coeziune.

Sperăm ca întâlnirea să provoace discuţii ulterioare despre modul în care ar trebui sprijinită cultura din fondurile publice ale Uniunii Europene şi în România şi, în acelaşi timp, să întărească solidaritatea sectorului cultural în susţinerea acestor perspective.

Evenimentul are loc în cadrul campaniei we are more – act for culture in Europe, derulată la nivel european de Culture Action Europe, coaliţie ce reprezintă peste 100 de organizaţii şi 80.000 de artişti din Europa, în parteneriat cu Fundaţia Culturală Europeană. Campania promovează cultura alături de educaţie, coeziune socială şi dezvoltare durabilă ca domenii cheie în care UE trebuie să investească mai mult pentru a-şi atinge obiectivele de dezvoltare fixate până în 2020.

Unul dintre obiectivele imediate ale campaniei we are more este strângerea unui număr de 100.000 de semnături din ţările Uniunii Europene pentru cerinţele pe care le înaintează. Din România avem nevoie de 5029 de semnături, iar cei prezenţi la întâlnire care vor dori să semneze pentru susţinerea campaniei o vor putea face pe loc.

Vă rugăm să confirmaţi participarea la eveniment până luni, 23 aprilie, la adresa m3culture.ro@gmail.com sau persoanei de contact Ioana Tamaş – 0729 906 597.

Vă aşteptăm!

Bianca Floarea
Raluca Pop
Ioana Tamaş
(echipa MetruCub – resurse pentru cultură)


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑