Smiley face

Vot Cultura 2012

Published on 13:12 | by MetruCub

0

VOT CULTURA 2012 – Susţine cultura vie

Proiectul VOT CULTURA 2012 urmărește discutarea priorităților pentru cultură în contextul alegerilor parlamentare din decembrie 2012, dorind să provoace și să lanseze o dezbatere reală a unor teme de interes comun pentru sectorul cultural privat non-profit si pentru cel public.

În centrul preocupărilor actuale ale Coaliției Sectorului Cultural Independent (CSCI) stă nevoia susținerii publice a culturii vii, adică a culturii generate aici și acum, în relație cu prezentul, și prin urmare purtătoare a unui interes public larg în România. Demersul insistă asupra necesității de a articula perspective asumate de către partidele politice care participă la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Astfel proiectul își propune să atragă atenția mediului politic asupra potențialuluiculturii vii din România de a contribui la o educație de calitate, la livrarea unorservicii sociale pentru grupuri de risc/grupuri vulnerabile, de a sprijini comunități să se definească sau redefinească și în acest fel să aibă o viață mai bună, de a contribui laatractivitatea orașelor prin livrarea unor produse și servicii artistice atractive, provocatoare, și incitante, de a da o voce celor care sunt marginalizați în societatea și politica din România, de a ne face să ne uităm onest la cine suntem și de a lăsa o moștenire culturală semnificativă generațiilor viitoare, de a intra într-un dialog real cu arta altor culturi și comunități și a dezvolta, astfel, noi identități.

CSCI consideră că în România secolului 21 programul politic al partidelor trebuie să includă priorități pentru sectorul cultural și rolul culturii în societate, iar aceste opinii trebuie comunicate și discutate cu cetățenii si cu profesioniștii din domeniul cultural. O serie de astfel de priorități, reunite sub numele Charta pentru cultura vie, vor fi înaintate partidelor politice în urma consultărilor pe care CSCI le organizează în cadrul proiectului la București, Cluj-Napoca și Timișoara, precum și în mediul online.

VOT CULTURA 2012 este un proiect organizat de Coaliția Sectorului Cultural Independent și Asociația MetruCub – resurse pentru cultură în parteneriat cu Fundația AltArt, Fundația Gabriela Tudor și Institutul Intercultural TImișoara. Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Contact: Echipa de coordonare a CSCI

Raluca Ana-Maria Pop

Ștefania Ferchedău

coalitia@artsf.ro

http://coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com/


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑