Vot pentru cultură – întîlnire consultativă a sectorului cultural la Timișoara – M3Culture.ro
Smiley face

Vot Cultura 2012

Published on 14:54 | by MetruCub

0

Vot pentru cultură – întîlnire consultativă a sectorului cultural la Timișoara

9 octombrie 2012, 17.00-19.30

Muzeul Banatului (Bastionul Thereza, str. Popa Sapcă nr.4)

Pe fondul contextului în degradare progresivă care afectează proiectele artistice şi culturale – tăierea fondurilor Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi ale Institutului Cultural Român şi a schimbării de direcţie a celui din urmă -, vă invităm la o întîlnire la care să discutăm constructiv, în format atelier/cafenea de lucru, despre:
– necesitatea de reacţie/prevenţie și alianţele trans-disciplinare la nivel local şi naţional versus posibilităţile de prevenţie a unor măsuri publice şi guvernamentale precum cele din această vară;
– relaţia cu nivelul politic: discutarea conţinutului documentului programatic pentru cultură „Charta pentru cultura vie” ce urmează a fi înaintat de Coaliţia Sectorului Cultural Independent şi aliaţii săi spre semnare partidelor politice în pregătirea pentru alegerile parlamentare 2012. Documentul final va conţine o serie de principii de bună guvernare în cultură şi o serie de direcţii de acţiune prioritare, amintind impactul culturii vii pentru individ şi societate, şi subliniind de asemenea măsurile publice şi guvernamentale care trebuie luate pentru a sprijini efectul lor social, educaţional, civic și economic.

Întîlnirea va avea loc marţi, 9 octombrie 2012, de la ora 17.00 la Muzeul Banatului (Bastionul Thereza, str. Popa Şapcă nr.4) și este găzduită în cadrul proiectului VOT CULTURA 2012 organizat de Coaliţia Sectorului Cultural Independent şi Asociaţia MetruCub – resurse pentru cultură în parteneriat cu Fundaţia Gabriela Tudor, Institutul Intercultural Timişoara şi Fundaţia AltArt şi finanțat de Administratia Fondului Cultural Naţional. Întîlnirea propune un format participativ şi o contribuţie comună pe baza structurii documentului propus de CSCI iar discuţia va fi moderată de Corina Răceanu şi Raluca Pop.

Proiectul VOT CULTURA 2012 cuprinde întîlniri şi dezbateri în interiorul sectorului cultural independent, precum şi cu autorităţile publice şi partidele politice la Bucureşti, Cluj şi Timişoara, şi se va finaliza cu o publicaţie conţinînd recomandări şi concluzii ca urmare a dialogului angajat.

Vă invităm să confirmaţi participarea la întâlnire pană luni, 8 octombrie, ora 18.00. Datorită formatului participativ al întîlnirii, avem rugămintea de a rămâne pe toată durata evenimentului, aproximativ 2h30’.

Corina Răceanu, Institutul Intercultural Timişoara
Raluca Pop, în numele Coaliţiei Sectorului Cultural Independent

email: corina.raceanu@intercultural.ro
mobil: 0744 474 248
http://coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com/


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑