Smiley face

Despre MetruCub

Published on 13:59 | by MetruCub

0

MetruCub la primul Summit European al Cetățenilor (24-25 iunie, Bruxelles)

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură a participat la primul Summit European al Cetățenilor (European Citizens Summit) organizat de EU Civil Society Contact Grup între 24-25 iunie la Bruxelles. Grupul de organizatori, din care face parte și rețeaua Culture Action Europe, reunește 8 organizații ale societății civile care activează la nivel european în sectoarele cultură, mediu, educație, dezvoltare durabilă, drepturile omului, drepturile femeilor, sănătate publică.

Întâlnirea a avut ca scop consolidarea cetățeniei active, a democrației participative și stimularea implicării active a membrilor societății civile în luarea deciziilor pentru un viitor durabil pentru Europa.

Reprezentanta asociației la întâlnire, Bianca Floarea, a beneficiat de un grant de călătorie din partea organizatorilor și a luat parte la discuțiile din cadrul grupului Open Method dedicat rolului culturii în îmbunătățirea calității vieții, în stimularea creativității și a dezvoltării sociale. La acest grup de lucru au participat alte 30 de organizații culturale din Europa. Concluziile grupului au fost prezentate în plen celor peste 200 de participanți la summit și vor fi integrate și în documentul final cu recomandări transmise de EU Civil Society Contact Group Comisiei Europene și Parlamentului European anul acesta.

Participarea Asociației MetruCub la acest eveniment a avut drept efect stabilirea de noi contacte și parteneriate pentru viitoare colaborări în proiecte europene interdisciplinare și a reprezentat un nou pas spre realizarea obiectivului organizației de implicare în inițiative de advocacy în cultură la nivel european.

Mai multe informații despre acest eveniment: http://www.act4europe.org/code/en/actions.asp?id_events=160


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑