Smiley face

Susține cultura în educație

Published on 17:22 | by MetruCub

0

A cincea întâlnire CULTURA ÎN EDUCAŢIE – despre impactul participării la activităţi culturale

Asociația MetruCub – resurse pentru cultura a lansat in luna octombrie 2013 seria intalnirilor CULTURA IN EDUCAȚIE și, dupa cele 3 evenimente din ultimul trimestru al lui 2013, revenim in ianuarie 2013 cu o noua serie de 3 astfel de ocazii de a schimba idei si practici. Daca tema generala a finalului de an s-a referit la resursele pentru a aduce activitați culturale in viața copiilor și tinerilor, acum va propunem o abordare ce vizeaza aspecte comunitare si sociale ale artei si culturii cu sau pentru copii si tineri in contexte educationale. Scopul urmarit de aceste intaniri este de a sprijini colaborarea, de a facilita contactul și schimbul de cunoștințe și experiențe dintre organizațiile culturale, artiști, practicieni și cercetatori din zona educației. In dezvoltarea conceptului și organizarea evenimentelor MetruCub colaboreaza cu Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma”.

Va invitam sa participați la cea de-a cincea intalnire, care va avea loc joi 13 februarie  la ora 17:30 la studioul ZonaD. Inscrierea este deschisa tuturor operatorilor culturali și artiștilor interesați sa se implice in activitați educaționale, precum și actorilor educaționali dornici de astfel de colaborari.

Va rugam sa ne trimiteți pana miercuri 12 februarie numele dvs./al organizației pe care o reprezentati pe adresa raluca.pop@m3culture.ro pentru a confirma participarea.

Joi, 13 februarie, ora 17:30, loc: studio Zona D (Str. Iulia Hașdeu nr. 3, in apropiere de Hala Matache)

IMPACTUL IMPLICARII COPIILOR SI TINERILOR IN ACTIVITATI CULTURALE

La aceasta intalnire vom discuta despre efectele pe care le are participarea la activitatile culturale asupra copiilor si tinerilor. Vor fi prezentate studii si cercetari pe aceasta tema, vom distinge impreuna intre participarea pasiva, in calitate de consumator cultural, si implicarea propriu-zisa. Aceasta este importanta atat pentru organizatiile culturale, care isi dezvolta astfel un viitor public, dar mai ales pentru copii, pentru care experienta are valente identitare, de expresie si stimulare a creativitatii si, nu in ultimul rand, de constructie a unui capital cultural esential pentru adaptare si mobilitate sociala. Implicarea copiilor in activitati culturale poate fi utila si scolii, care isi gaseste in acest fel un instrument de atingere a unor obiective educationale. De asemenea, a fi implicat de mic in activitati culturale te pregateste sa intelegi si sa te bucuri de ceea ce are sa iti ofere arta la o varsta mai mare si te poate face un cetatean mai informat, mai critic si mai activ. Subiectul poate fi abordat din mai multe perspective: culturala, sociala, civica, educationala si politica. Noi vom discuta despre activitatile culturale desfasurate in contexte educationale, incercand sa intelegem impreuna cum acest cadru influenteaza impactul implicarii. 

Mai multe detalii despre temele următoarelor întâlniri, despre rolul participanților, rolul MetruCub și implicarea noastră în cultura în educație puteți consulta în documentul de prezentare (click și “save as”, se salvează ca .pdf) 

sursa foto: Education Week blog


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑