Culture Action Europe, cea mai important..." /> MetruCub susține manifestul Culture Action Europe pentru alegerile europarlamentare – M3Culture.ro
Smiley face

Advocacy

Published on 19:19 | by MetruCub

0

MetruCub susține manifestul Culture Action Europe pentru alegerile europarlamentare

Culture Action Europe, cea mai importantă rețea europeană de advocacy în domeniul culturii, a lansat recent un manifest adresat partidelor și grupărilor politice, candidaților și viitorilor membri ai Parlamentului European prin intermediul căruia pledează pentru recunoașterea rolului culturii în dezvoltarea durabilă a Europei.

Manifestul pune accent pe legătura de esență dintre cultură și dezvoltarea socială și economică la nivel european, pe importanța creării unui discurs politic mai amplu despre viitorul Europei, care să sublinieze dezvoltarea culturală ca necesitate strategică.

Manifestul în română, tradus de echipa MetruCub, poate fi descărcat de aici. Variantele în engleză și franceză sunt disponibile pe pagina Culture Action Europe.

Asociația MetruCub, membră a rețelei CAE, susține și promovează manifestul la nivel național. Considerăm că implicarea în procesul decizional și în alegerile din 2014 este esențială. Felul în care va arăta Europa depinde în mare măsură de alegerile pe care le vom face pe 25 mai la vot și de mesajele pe care le vom trimite candidaților despre ceea ce considerăm important pentru viitorul nostru în Uniunea Europeană.

Dacă susțineți manifestul CAE, iată câteva modalități prin care vă puteți implica:

  • Promovați manifestul pe pagina dumneavoastră de internet, pe bloguri, rețele sociale etc.
  • Trimiteți manifestul candidaților la alegerile europarlamentare din România, cerându-le să integreze aceste solicitări în platformele lor electorale și, dacă sunt aleși, să țină cont de ele în demersurile politice din Parlamentul European.
  • Participați la dezbaterile directe organizate cu candidații pentru a susține argumentele manifestului. MetruCub se află printre organizațiile care au solicitat astfel de dezbateri și vă poate ține la curent cu datele pentru care candidații confirmă participarea.

Manifestul acesta vine în continuarea Ghidului CAE pentru alegerile europarlamentare, care descrie contextul și schimbările introduse de Tratatul de la Lisabona ce influențează alegerile din 2014, o serie de abordări-cheie în discuțiile cu candidații, precum și alte resurse utile. Ghidul se adresează organizațiilor culturale care lucrează la nivel național, care vor să se implice într-un dialog constructiv cu candidații pentru alegerile din mai 2014 și să susțină importanța culturii în agenda politică a Uniunii Europene.

Alte materiale utile recomandate celor interesați de implicarea în alegerile europarlamentare:

sursa foto: presseurop.eu


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑