Smiley face


Date deschise

Publicat pe luni, 6 octombrie 2014 | de MetruCub

0

Școala de activism pentru date deschise

Fundația pentru o societate deschisă, în parteneriat cu Asociația MetruCub-resurse pentru cultură, lansează Școala de activism pentru date deschise, în cadrul proiectului Rapoartele societății deschise, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, Fondul ONG în România.

Programul Școlii de activism pornește de la accesul la informații de interes public, pune accentul pe date publice deschise, pe organizarea și utilizarea datelor, realizarea hărților virtuale, ajungând la domenii în care s-a extins cultura deschiderii: educație și cultură.

Școala de activism se adresează studenților, masteranzilor sau celor care au absolvit recent studiile, indiferent de facultate, curioși și interesați de inovare în participarea publică.

Școala are loc săptămânal, timp de 2 luni, la sediul Fundației pentru o societate deschisă, din str. Căderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, București. Întâlnirile durează aproximativ 2 ore și vor avea o parte teoretică și una practică. Numărul maxim de participanți este 15.

Vă puteți înscrie până pe 10 octombrie, spunându-ne câteva lucruri despre voi aici.

Afis-682x1024


Despre autor

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la meniu ↑