Smiley face

Susține cultura în educație

Published on 18:21 | by MetruCub

0

Publicația bilingvă ”Susţine cultura în educaţie. O iniţiativă pentru acces la cultură în școlile din România”

În 2013 am călătorit în Norvegia într-o vizită de studiu în cadrul unei mobilități pentru a descoperi modalități de a dezvolta un program cultural cu valențe educaționale în România. Astfel, am reușit să construim Susține cultura în educație cu sprijinul EEA Grants și al Fondului ONG în România.

În perioada 18 – 22 aprilie 2016 am pornit în Norvegia, de această dată cu scopul de a prezenta rezultatele și de a ne întâlni cu potențiali parteneri cu care am putea continua inițiativa Susține cultura în educație la nivel internațional. Călătoria noastră spre Oslo s-a desfășurat în cadrul proiectului de mobilitate ”Cultura în educație – testarea principiilor Rucsacului Cultural în România” realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG în România, program finanțat de Granturile SEE și administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Datorită acestei oportunități am putut realiza broșura bilingvă ”Susţine cultura în educaţie. O iniţiativă pentru acces la cultură în școlile din România” care  își propune să facă cunoscute principiile, activităţile și rezultatele proiectului Susţine cultura în educaţie, un proiect inspirat de programul Rucsacul Cultural din Norvegia. Pentru a înţelege soluţiile diferite și pașii întreprinși, adaptaţi la realităţile românești, broșura pune în context trendurile europene și politicile publice românești, prezintă detaliile proiectului Susţine cultura în educaţie, care sunt principalele nevoi ale profesorilor și cum pot coopera operatorii culturali cu școlile. Încheiem cu o prezentare pe scurt a câtorva ONG‑uri românești implicate în reţeaua Susţine cultura în educaţie, care realizează proiecte cultural‑educaţionale de calitate. Nucleul echipei care a gândit și a realizat acest proiect este constituit din membri ai Asociaţiei MetruCub, partenerii săi și completat de reţeaua construită treptat de consilieri, cercetători, formatori, dar și artiști, manageri culturali și profesori participanţi la proiect care apoi au ales să se implice mai mult și să dezvolte noi proiecte pornind de la experienţa #culturaineducatie.

Editori: Diana Ciocan, Irina Bălan, Raluca Iacob
Design: Radu Manelici

MetruCub – resurse pentru cultură, București 2016

Publicația este disponibilă integral în versiune bilingvă română-engleză în format .pdf.

–––

Publicația a fost elaborată în cadrul proiectului „Cultura în educație – testarea principiilor Rucsacului Cultural în România”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG în România, program finanțat de Granturile SEE și administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑