Smiley face

Susține cultura în educație

Published on 09:17 | by MetruCub

0

MetruCub, partener în proiectul „Îmi place/ Nu-mi place… prin artă”

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură este partener în cadrul proiectului ”Îmi place/Nu-mi place… prin artă”  coordonat de Asociația Da’DeCe, co-finanțat de către AFCN.
Vă invităm să vizitați Expoziția de artă a copiilor implicați în proiectul „Îmi place/ Nu-mi place… prin artă” găzduită de Muzeul Naţional de Artă Contemporană (str. Izvor, nr 2-4) până pe 26 iunie 2016.

Despre proiect

Proiectul își propune 16 întâlniri între artiști-pedagogi, elevi de clasele III-VI și muzee de artă modernă și contemporană din 3 orașe, București, Cluj și Constanța,  în vederea creării de către copii a unor lucrări de artă originale și a câte unei expoziții-instalație cu tema “Ce-mi place/Ce nu-mi place”.

Atelierele se vor desfășura în spații din cadrul muzeelor, artiștii vor ghida grupul de copii în procesul creator, pornind de la experiențele celor mici și ajungând la transpunerea acestora în lucrări de artă, în diferite tehnici: pictură, grafică, instalații care stimulează simțurile, fotografie etc.

Expoziția va fi de tip dihotomic prin alăturarea celor doua stări emoționale opuse: plăcerea și neplăcerea, fiecare artist conducând procesul artistic de o manieră proprie viziunii sale artistice, acesta jucând și rolul curatorului prin procesul de conducere a viziunilor artistice ale copiilor către o expoziție coerentă care va fi realizată de grupul de copii conduși de artistul-pedagog.

Artiștii selectați sunt, pe de o parte, foarte novatori și originali în abordare, dar, pe de alta parte au și experiența pedagogică pentru a putea colabora cu grupurile de elevi: Ana Bănică, Aurora Kiraly, Daniela Bălăneanu, Irina Cangeopol, Cuzina, Elena Ilas.

Proiectul urmărește o interacțiune autentică între artiști și copii de 9-12 ani, rezolvând nevoia de exprimare personală a copiilor prin mijloace artistice, într-un cadru autentic și mai liber decât cel asociat învățământului formal.

Mai multe detalii pe: www.asociatiadadece.ro


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑