Smiley face

Susține cultura în educație

Published on 11:35 | by MetruCub

Artiști și profesori aduc arta în școlile bucureștene

MetruCub coordonează  un nou proiect marca #culturaineducatie prin care se dezvoltă o rețea de profesioniști, organizații și resurse despre practici și politici publice în domeniu care împreună susțin integrarea artei și patrimoniului în viața copiilor, în cadrul unor parteneriate eficiente între școli și organizațiile culturale sau artiști.

În perioada august-noiembrie 2016 se va desfășura proiectul Parteneri edu-creativi cu sprijin din partea ARCUB prin programul cultural Bucuresti – Orașul In-vizibil.
Proiectul își propune să creeze o platformă de acompaniere dinamică pentru 4 școli și 4 organizații neguvernamentale din București care, lucrând împreună, integrează arta într-un context educațional care stimulează creativitatea și inventivitatea copiilor și tinerilor prin întâlnirea cu artiștii și creațiile acestora.

Zonele culturale din care provin artiștii și organizațiile culturale pe care acestia le reprezinta sunt: teatru (Katia Pascariu – ADO – Arte pentru Drepturile Omului), arte vizuale (Liliana Basarab – ArtCrowd-artiști în educație), dans contemporan (Sandra Mahvima – Asociația Secția de Coregrafie) și patrimoniu (Iulia Iordan – Asociația Da’DeCe). Artistele vor lucra cu Școala Ferdinand I (teatru), Scoala nr. 5 (patrimoniu), Școala Gimnazială Sfântul Silvestru (dans contemporan) și Liceul Bilingv Miguel de Cervantes (arte vizuale).

Organizațiile culturale și școlile selectate își doresc să inițieze un parteneriat pe termen lung pentru integrarea artelor în oferta educațională, iar #culturaineducatie le va oferi formări în grup generale și suport individual în urma cărora să poată descoperi și dezvolta în colaborare cele mai potrivite metode și o serie de criterii de calitate a parteneriatului dintre școală și operatorul cultural.

Proiectul va include sesiuni de mentoring pentru artisti și pentru artiști-profesori, organizarea de activități practice de educatie prin artă cu cadre didactice și copii/tineri și organizarea unui eveniment final cu scopul de a prezenta rezultatele proiectului și de a promova importanța respectării criteriilor de calitate a parteneriatului dintre unitățile de învățământ si operatorul cultural.

Formare cadre didactice 2015_SCIE


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Back to Top ↑