Smiley face

Susține cultura în educație

Published on 11:40 | by MetruCub

0

A doua întâlnire despre cultură în educație – despre colaborarea dintre școli și organizații culturale

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură a lansat în luna octombrie seria întâlnirilor CULTURA ÎN EDUCAȚIE și propune 3 astfel de ocazii în ultimul trimestru al lui 2013. Tema generală din acest final de an este resurse pentru a aduce activități culturale în viața copiilor și tinerilor. Întâlnirile își propun să informeze despre oportunitățile pentru dezvoltarea unor astfel de activități și să faciliteze întâlnirea și schimbul de cunoștințe și experiențe dintre organizațiile culturale, artiști, practicieni și cercetători din zona educației. MetruCub colaborează cu Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma” în dezvoltarea conceptului și organizarea evenimentelor.

Vă invităm să participați la a doua întâlnire, care va avea loc joi 7 noiembrie la 17.30 la ART HUB. Înscrierea este deschisă tuturor operatorilor culturali și artiștilor interesați să se implice în activități educaționale,precum și actorilor educaționali dornici de astfel de colaborări.

Vă rugăm să ne trimiteți până miercuri 6 noiembrie numele dvs. / al organizației dvs. pe adresa raluca.pop@m3culture.ro pentru a confirma participarea.

Joi, 7 noiembrie, ora 17.30, loc: ART HUB (Calea Mărășești nr. 107, sector 3, aproape de intersecția de la Budapesta, relativ vis-a-vis de noul sediu al Centrului Național al Dansului)

RESURSE PENTRU COLABORAREA DINTRE ȘCOALĂ ȘI ORGANIZAȚIA CULTURALĂ SAU ARTIȘTI

Deoarece în cadrul primei întâlniri am reușit să discutăm doar în mică măsură despre oportunitățile de colaborare dintre școală și organizațiile culturale, ne vom opri în luna noiembrie asupra acestei teme. Un alt motiv este posibilitatea înscrierii unor activități culturale în calendarul pentru ediția din 2014 al programului “Școala Altfel”, un program unic la nivel național în România care încearcă să „răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor preșcolari/elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național, și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale”. Vom afla cum funcționează acest program, ce rezultate a avut în urma celor două ediții care au avut loc în 2012 și 2013 și ce se va întâmpla în 2014. De asemenea, vom discuta în general, cu exemple concrete, despre unele subiecte care au fost insuficient explorate la prima întâlnire, cum ar fi: Câtă libertate au școlile în a-și decide programul extrașcolar și extracurricular? În ce condiții oferă cu titlu gratuit spațiile pe care le au în administrare și cum e recomandabil să fie abordate? În ce măsură este posibil ca acestea să aplice pentru fonduri sau să direcționeze fonduri pentru un operator cultural care dorește să realizeze activități culturale pentru și cu elevii din școală? Ce stimulente formale există pentru profesor și învățător să fie interesat de astfel de colaborări? Cum funcționează programul Școala Altfel la nivel național, județean și al fiecărei școli? Ce rol au asociațiile de părinți în relația care se stabilește între artist sau organizație culturală și școală în vederea demărării unui proiect?

Mai multe detalii despre temele viitoarelor întâlniri, despre rolul participanților, rolul MetruCub și implicarea noastră în cultura în educație puteți consulta în documentul de prezentare (click și “save as”, se salvează ca .pdf) 

sursa foto: Education Week blog


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑