Smiley face

Susține cultura în educație

Published on 10:27 | by MetruCub

0

A treia întâlnire CULTURA ÎN EDUCAŢIE – despre resurse financiare pentru activităţi şi proiecte culturale în şcoli

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură a lansat în luna octombrie seria întâlnirilor CULTURA ÎN EDUCAȚIE și propune 3 astfel de ocazii în ultimul trimestru al lui 2013. Tema generală din acest final de an este resurse pentru a aduce activități culturale în viața copiilor și tinerilor. Întâlnirile își propun să informeze despre oportunitățile pentru dezvoltarea unor astfel de activități și să faciliteze întâlnirea și schimbul de cunoștințe și experiențe dintre organizațiile culturale, artiști, practicieni și cercetători din zona educației. MetruCub colaborează cu Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma” în dezvoltarea conceptului și organizarea evenimentelor.

Vă invităm să participați la cea de-a treia întâlnire, care va avea loc joi 5 decembrie la 17:00 la ZonaD – studio Paradis Serial. Înscrierea este deschisă tuturor operatorilor culturali și artiștilor interesați să se implice în activități educaționale, precum și actorilor educaționali dornici de astfel de colaborări.

Vă rugăm să ne trimiteți până miercuri 4 decembrie numele dvs. / al organizației dvs. pe adresa raluca.pop@m3culture.ro pentru a confirma participarea.

Joi, 5 decembrie, ora 17:00, loc: studio Zona D- studio Paradis Serial (Str. Iulia Hașdeu nr. 3, în apropiere de Hala Matache)

RESURSE FINANCIARE PENTRU A DEZVOLTA ACTIVITĂŢI ȘI PROIECTE CULTURALE ÎN ŞCOLI

Pentru a avea acces la informații de ultimă oră despre cele mai importante programe de granturi disponibile în perioada imediat următoare şi în anii care urmează, am invitat reprezentanți ai instituţiilor responsabile pentru a face scurte prezentări ale schemelor de finanţare pe care le promovează:

  • Reprezentant al Unităţii de Management a Proiectului, Ministerul Culturii: Programul „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” – “Finanțarea nerambursabilă este acordată în cadrul asistenței puse la dispoziția României prin Granturile SEE de către statele donatoare – Norvegia, Islanda și Liechtenstein – și este destinată proiectelor care propun valorificarea și promovarea diversității culturale din România în context european.” (pagina web www.fonduri-diversitate.ro)
  • Bianca Floarea – Punctul de Contact Cultural: subprogramul Cultura din cadrul Programului Europa Creativă (2014-2020) – „Europa Creativă (2014-2020) este cadrul de finanțare comunitară ce va continua actualele programe Cultura (2007-2013), Media (2007-2013) și Media Mundus. Programul va avea trei componente distincte: Media, Cultura și o componentă transectorială dedicată garantării creditelor bancare pentru sectoarele culturale și creative și cooperării în domeniul politicilor culturale.” (pagina web www.cultura2007.ro)

De asemenea, pornind de la informațiile furnizate de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, vom face o scurtă prezentare a programului Erasmus+ (2014-2020) – “program al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport, planificat să înceapă în ianuarie […]. Programul, care se va desfăşura pe o perioada de şapte ani, are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret.” (pagina web www.anpcdefp.ro)

Mai multe detalii despre formatul întâlnirii, despre rolul participanților, rolul MetruCub și implicarea noastră în cultura în educație puteți consulta în documentul de prezentare (click și “save as”, se salvează ca .pdf) 

sursa foto: Education Week blog


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑