Smiley face

Susține cultura în educație

Published on 19:03 | by MetruCub

0

A patra întâlnire CULTURA ÎN EDUCAŢIE – despre implicarea părinţilor

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură a lansat în luna octombrie 2013 seria întâlnirilor CULTURA ÎN EDUCAȚIE și, după cele 3 evenimente din ultimul trimestru al lui 2013, revenim cu o nouă serie de 3 astfel de ocazii de a schimba idei şi practici. Dacă tema generală a finalului de an s-a referit la resursele pentru a aduce activități culturale în viața copiilor și tinerilor, acum vă propunem o abordare ce vizează aspecte comunitare şi sociale ale artei şi culturii cu sau pentru copii şi tineri în contexte educaţionale. Scopul urmărit de aceste întâniri este de a sprijini colaborarea, de a facilita contactul și schimbul de cunoștințe și experiențe dintre organizațiile culturale, artiști, practicieni și cercetători din zona educației. În dezvoltarea conceptului și organizarea evenimentelor MetruCub colaborează cu Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma”.

Vă invităm să participați la cea de-a patra întâlnire, care va avea loc joi 30 ianuarie la ora 17:30 la studioul ZonaD. Înscrierea este deschisă tuturor operatorilor culturali și artiștilor interesați să se implice în activități educaționale, precum și actorilor educaționali dornici de astfel de colaborări.

Vă rugăm să ne trimiteți până miercuri 29 ianuarie numele dvs./al organizației pe care o reprezentaţi pe adresa raluca.pop@m3culture.ro pentru a confirma participarea.

Joi, 30 ianuarie, ora 17:30, loc: studio Zona D (Str. Iulia Hașdeu nr. 3, în apropiere de Hala Matache)

IMPLICAREA PĂRINŢILOR ÎN EDUCAŢIA ARTISTICĂ A COPIILOR ŞI TINERILOR

ÎN ŞCOALĂ ŞI ÎN AFARA EI

Rolul părinţilor în raport cu activităţile de educaţie artistică în care se angajează copiii lor este important din mai multe puncte de vedere: a) contribuie la formarea copiilor; b) încurajează şi ghidează opţiunile copiilor; c) susţin cu resurse (financiare şi de timp) implicarea acestora în activităţi. L-am invitat pe Dl. Dragoş Neamu, preşedintele Reţelei Naţionale a Muzeelor, să ne ofere câteva repere privind activităţile iniţiate de instituţii de cultură și rolul părinților și al școlii în facilitarea accesului copiilor şi tinerilor. De asemenea, în contextul discuţiilor din mass-media referitoare la plata de către părinţi pentru participarea copiilor lor la unele activităţi organizate prin intermediul şcolii şi reacţiile adverse apărute atât din partea părinţilor cât şi a profesorilor, vom încerca să delimităm împreună ce înseamă mită, cadou şi contribuţie pentru activităţi (extra)şcolare.

Mai multe detalii despre temele următoarelor întâlniri, despre rolul participanților, rolul MetruCub și implicarea noastră în cultura în educație puteți consulta în documentul de prezentare (click și “save as”, se salvează ca .pdf) 

sursa foto: Education Week blog


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑