Smiley face

Susține cultura în educație

Published on 13:13 | by Raluca Pop

0

A şasea întâlnire CULTURA ÎN EDUCAŢIE – despre arta copiilor şi tinerilor în situaţii de risc

Asociația MetruCub – resurse pentru cultura a lansat in luna octombrie 2013 seria intalnirilor CULTURA IN EDUCAȚIE și, dupa cele 3 evenimente din ultimul trimestru al lui 2013, revenim in ianuarie 2013 cu o noua serie de 3 astfel de ocazii de a schimba idei si practici. Daca tema generala a finalului de an s-a referit la resursele pentru a aduce activitați culturale in viața copiilor și tinerilor, acum va propunem o abordare ce vizeaza aspecte comunitare si sociale ale artei si culturii cu sau pentru copii si tineri in contexte educationale. Scopul urmarit de aceste intaniri este de a sprijini colaborarea, de a facilita contactul și schimbul de cunoștințe și experiențe dintre organizațiile culturale, artiști, practicieni și cercetatori din zona educației. In dezvoltarea conceptului și organizarea evenimentelor MetruCub colaboreaza cu Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma”.

Va invitam sa participați la cea de-a cincea intalnire, care va avea loc joi 20 martie  la ora 18:00 la studioul ZonaD. Inscrierea este deschisa tuturor operatorilor culturali și artiștilor interesați sa se implice in activitați educaționale, precum și actorilor educaționali dornici de astfel de colaborari.

Va rugam sa ne trimiteți pana miercuri 19 martie numele dvs./al organizației pe care o reprezentati pe adresa raluca.pop@m3culture.ro pentru a confirma participarea.

Joi, 20 martie, ora 18:00, loc: studio Zona D (Str. Iulia Hașdeu nr. 3, in apropiere de Hala Matache)

ARTA COPIILOR ŞI TINERILOR AFLAŢI ÎN SITUATII DE RISC. INTERVENŢII ARTISTICE

Studiile arată că arta poate contribui la intervenţii eficiente în lucrul cu persoanele aflate în situaţie de risc major. Fie că e vorba despre sărăcie sau lipsa părinţilor, abandon şcolar, abilităţi sociale reduse sau abuzul de substanţe, artele pot oferi metode şi instrumente care să le reducă impactul şi să creeze noi abilităţi. De asemenea, prin implicarea acestor copii şi tineri, creaţiile artistice pot deveni canale de reprezentare a acestora şi pot sprijini conştientizarea problemelor cu care se confruntă de câtre publicul general. Am invitat o serie artişti şi specialişti în educaţie care să ne împărtăşească din experienţa lor de lucru cu diferite grupuri aflate în situaţii de risc:

  • Mihaela Michailov şi Katia Pascariu – Asociaţia ADO – Artăpentru Drepturile Omului // Despre rolul teatrului educațional în comunități vulnerabile, efectele muncii artistului împreună pentru o comunitate şi teatrul participării la construcția socială
  • Jean-Baptiste Odobeştianu – Asociaţia Humains Profile // Program de terapie prin muzică (percuţie) pentru tinerii dependenţi de heroină
  • Siviu Ioniţă – psiholog // Programe educaţionale de dezbateri pe marginea unor filme şi piese de teatru
  • Carmen Marcu – Asociaţia A.R.T. Fusion // Programe de teatru forum cu tineri din centre de reeducare

Mai multe detalii despre rolul participanților, rolul MetruCub și implicarea noastră în cultura în educație puteți consulta în documentul de prezentare (click și “save as”, se salvează ca .pdf) 

sursa foto: Education Week blog


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑