Asociația MetruCub – resurse pentru cultură vă invi..." /> Lansarea rețelei de formare și networking profesional „Susține cultura în educație” – M3Culture.ro
Smiley face

Susține cultura în educație

Published on 11:20 | by MetruCub

0

Lansarea rețelei de formare și networking profesional „Susține cultura în educație”

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură vă invită vineri, 27 februarie la ora 12.00 la Librăria Bastilia din București(Piața Română nr. 5) la evenimentul de lansare a rețelei de formare și networking profesional Susține cultura în educație.  Rețeaua este prima inițiativă din România care își propune să creeze o comunitate a artiștilor, educatorilor, operatorilor culturali și școlilor interesate în  dezvoltarea de activități culturale în context educațional.

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură, alături de Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma”, Fundația Gabriela Tudor, Fundația pentru o societate deschisă și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” dezvoltă rețeaua de formare și networking profesional Susține cultura în educație în cadrul proiectului cu același nume, care se desfășoară în perioada noiembrie 2014-aprilie 2016.

Rețeaua Susține cultura în educație propune artiștilor, educatorilor, operatorilor culturali și școlilor interesate din România următoarele activități:

  • 10 formări pentru un număr de 200 de participanți în perioada martie-decembrie 2015;
  • 10 dezbateri pe teme de interes;
  • Noi resurse de informare și dezvoltare profesională, disponibile online pe site-ul www.culturaineducatie.ro;
  • Consultanță online pentru dezvoltarea de activități culturale în școli pentru participanții la fomări;
  • O bază de date a proiectelor și organizațiilor implicate în dezvoltarea de activități culturale în școli din România.

 

Rețeaua este doar una dintre componentele proiectului Susține cultura în educație, care va genera analize originale, materiale de prezentare despre cadrul instituțional, publicații dedicate unor proiecte și programe inovatoare din România și alte țări, recomandări de politici publice și dezbateri cu experți internaționali.

Evenimentul de vineri, 27 februarie este o ocazie de a afla detalii despre activitățile pe care le desfășurăm, dar și despre valorile și idealurile educaționale pe care le promovăm.

Vor fi prezenți la eveniment membri ai echipei de proiect, dar și formatorii selectați în urma concursului desfășurat în decembrie 2014-ianuarie 2015, alături de care vom discuta despre impactul culturii în educație pentru copii și tineri, școală și mediul artistic și cultural.

Persoana de contact:

Raluca Iacob-Pop, coordonator de proiect, raluca.pop@m3culture.ro , mobil: 0730.130.551


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑