Lansarea Catalogului online al tipăriturilor românești vechi și discuție despre importanța unei biblografii naționale – M3Culture.ro
Smiley face

Proiecte

Published on 10:19 | by MetruCub

0

Lansarea Catalogului online al tipăriturilor românești vechi și discuție despre importanța unei biblografii naționale

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură și partenerii săi, Biblioteca Sfântului Sinod și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV), au plăcerea să vă invite joi, 5 octombrie, începând cu ora 18.00 la o discuție despre contribuția unei bibliografii naționale la promovarea patrimoniului scris. Evenimentul va avea loc la sediul MNHCV din str. Londra nr. 39 (București).

Cu această ocazie va fi lansat și Catalogul online al tipăriturilor românești vechi, un instrument prin care este facilitat accesul la informație actuală și de calitate despre problematica civilizației tiparului în spațiul cultural românesc. Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB, în cadrul Programului cultural București Oraș participativ.

Catalogul va putea fi accesat la adresa www.tipariturivechi.ro, fiecare tipăritură beneficiind de un articol cu o prezentare similară enciclopediilor online, bazată pe o serie de descriptori specifici (anul tipăririi, număr de pagini, numele tipografului, numele gravorului etc). Catalogul va putea fi interogat pe baza acestor descriptori, astfel încât să permită ordonarea și selecția unităților relevante pentru utilizator. Site-ul integrează și un instrument de vizualizare a datelor prin intermediul unei hărţi însoţite de o linie a timpului.

Vor participa la dezbatere:
– Mihai Iacob, curatorul Catalogului online al tipăriturilor românești vechi
– arhim. dr. Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sf. Sinod
– conf. univ. dr. Gabriel Mihăilescu, Universitatea București
– Cristina Adam Toma, directorul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi

Vă rugăm să ne confirmați participarea la eveniment până cel târziu miercuri, 4 octombrie, printr-un scurt mesaj trimis la adresa: contact@m3culture.ro.

Detalii despre proiect: http://m3culture.ro/2017/09/catalogul-online-al-tipariturilor-romanesti-vechi/


About the Author

MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑